Bezienswaardigheden Ameland

Op Ameland ervaart u het echte eilandgevoel. Brede stranden, blonde duinen, prachtige bossen en weidse natuurgebieden – de perfecte locatie voor heerlijke ontspanning. Er zijn vier historische dorpen op Ameland: Hollum, Ballum, Nes en Buren. Ieder dorp heeft weer zijn eigen charme, en allen bevinden zich nabij het Amelander strand. Daarnaast vindt u in de dorpen vele leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes.

Overtocht van Holwerd – Ameland

De overtocht naar Ameland wordt verzorgd door de moderne veerboten van Wagenborg Passagiersdiensten en duurt slechts ± 45 minuten. In het hoogseizoen varen de veerboten vrijwel ieder uur. Een compleet overzicht van de dienstregeling vindt u op Wagenborg Passagiersdiensten.

Bewegen op Ameland

90 kilometer fietspad door bos, duin en langs de waddendijk biedt een uitgebreide mogelijkheid tot beweging. Een strandwandelingen of een fijne tocht door het bos, maar u kunt ook op verscheidene plaatsen een fiets, mountainbike of tandem huren voor de grotere afstanden.

Nabij het dorp Ballum, vindt u Airport Ballum waar u rondvluchten kunt maken boven het eiland. Bent u op zoek naar wat meer spanning? U kunt hier ook een parachutesprong maken!

Op het strand kunt u terecht voor verscheidene watersportactiviteiten. Raften, kanoën, strandzeilen, boodschieten of windsurfen – ervaring of niet, deze activiteiten zijn geschikt voor iedereen. Klinkt dit u uitdagend in de oren? Kijk dan op Ameland Adventure voor meer informatie.

Voor mensen die liever met beide benen op de grond blijven is er een 9-holes golfbaan nabij het dorp Hollum.

Cultuur op Ameland

Voor liefhebbers van cultuur en historie biedt Ameland een verscheidenheid aan musea en attracties, onder meer de vuurtoren. Vanuit de verschillende musea worden regelmatig excursies georganiseerd.

Kunstliefhebbers hebben de keuze uit een aantal leuke galerieën en ateliers verdeeld over het hele eiland. In de maand november is het weer Kunstmaand November 2014 op Ameland. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op VVV Ameland.

Varen op Ameland

Uiteraard is Ameland ook zeer geschikt als uitvalsbasis voor een vaartochtje naar de robbenbanken op het Wad. Verschillende rederijen bieden u de mogelijkheid om eens met eigen ogen te zien hoe het gesteld is met de zeehonden-populatie in de Waddenzee.

Meer informatie?

Kijk op VVV Ameland voor nog veel meer informatie over het eiland. U vindt hier tevens het complete overzicht van de activiteiten op Ameland.

    Onze voordelen op een rij
  • Ruim aanbodvan appartementen tot bungalows tot landhuizen
  • Kwaliteitgoede en snelle service
  • Zorgelooseenvoudig en snel online boeken!
  • Persoonlijkdirect contact met de gasten
  • Ruim 30 jaar ervaringén optimale kennis van het eiland
  • Ontspanningheerlijk middenin de prachtige natuur
  • Huisdierenover het algemeen van harte welkom!
Nieuwsbrief

Schrijf je nú in voor de gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties & aanbiedingen!

Aanmelden